AulisSaarijärvi Kauas on pitkä matka kantaa painavaa raskasta

Punk -vaatteet on aatteet?

Tunnustan heti, että olen ulkona kevyen musiikin 97 erilaisesta nimityssarjasta, pääteemoista, keskialalajista, tapasoittosävystä ja nimestä eri radioasemilla. Tuo lyömäsoittimilla ja kielisoittimilla usein soitettu kevyt musiikki vaatii siis musiikin tietosanakirjassa lähes sata nimeä, pitkien selityksien kanssa. Muu musiikki on vain taidemusiikkia ja hartausmusiikkia.

Punk on mitä progepunkkia, hevipunkkia, tuskapunkkia, raakapunkkia, suomipunkkia, fläspunkkia, dargpunkkia, smokepunkkia ja vaikka sitä peruspunkkia? Kuka sanoo, mikä ero on punkilla, tai prokella, tai muilla 94 hevillä?

Kohdalleen osuva stemmalaulanta 4 - 8 miesäänen kanssa vaatii harjoitusta, osaamista ja musiikin kaikkien perustietojen kohtuullista hallintaa. Rämpytys punkkitaralla ja siihen vielä väliin elektroninen äänensärkijä konejumputuksen kanssa, on lähinnä kehittymättömien olioiden ajanvietettä. Uskallan tämän kertoa, vaikka olenkin rasisti, sekä hyvin ahdasmielinen paska valmiiksi!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Punkista en niin tiedä, mutta metalligenret ovat melkoisen selviä.

LÄHTÖKOHTA:
Kaunis prinsessa on vangittuna linnaan, jota vartioi lohikäärme. Tarina saa erilaisia lopetuksia, kun erilaiset ritarit saapuvat pelastamaan neitoa.

POWER METAL
Päähenkilö saapuu ratsastaen valkealla yksisarvisellaan, taistelee lohikäärmettä vastaan, pelastaa prinsessan ja rakastelee häntä lumotussa metsässä.

THRASH METAL
Päähenkilö saapuu, kukistaa lohikäärmeen, pelastaa prinsessan ja panee häntä.

HEAVY METAL
Päähenkilö saapuu Harleyllä, tappaa lohikäärmeen, juo pari kaljaa ja hoitelee prinsessan.

FOLK METAL
Päähenkilö saapuu ystävineen, jotka soittavat harppuja, viuluja, huiluja ynnä muita monia omituisia instrumentteja, ja lohikäärme nukahtaa (koska väsyy katselemaan heidän tanssimistaan). Sitten kaikki lähtevät.. ilman prinsessaa.

VIKING METAL
Päähenkilö saapuu laivalla, tappaa lohikäärmeen mahtavalla kirveellään, nylkee lohikäärmeen ja syö sen, raiskaa prinsessan kuoliaaksi, varastaa hänen tavaransa ja sytyttää linnan tuleen ennen kuin lähtee.

DEATH METAL
Päähenkilö saapuu, tappaa lohikäärmeen, panee prinsessaa ja tappaa hänetkin, sitten lähtee.

BLACK METAL
Päähenkilö saapuu keskiyöllä, tappaa lohikäärmeen ja keihästää sen linnan eteen. Sitten hän sekaantuu prinsessaan, juo hänen verensä rituaalissa ennen kuin tappaa hänet ja seivästää hänet lopuksi lohikäärmeen viereen.

GORE METAL
Päähenkilö saapuu, tappaa lohikäärmeen ja levittelee sen sisälmykset linnan edustalle, panee prinsessaa ja tappaa hänet. Sitten hän panee kuollutta ruumista, viiltää siltä mahan auki ja syö sisälmykset. Hän panee vielä raatoa, polttaa sen ja panee sitä vielä viimeisen kerran.

DOOM METAL
Päähenkilö saapuu, näkee kuinka valtava lohikäärme on, menettää toivonsa ikinä voittaa se, masentuu ja tekee itsemurhan. Lohikäärme syö hänen ruumiinsa sekä prinsessan jälkiruuaksi. Niin päättyy surullinen tarina.

PROGRESSIVE METAL
Päähenkilö saapuu kitaransa kanssa ja heittää 26 minuutin soolo-osuuden. Lohikäärme kuolee tylsyyteen. Päähenkilö saapuu prinsessan makuukamariin, vetää toisen soolon kaikkine tekniikoineen ja temppuineen, jotka oppi viimeisenä vuonna konservatoriossa. Prinsessa livistää ja lähtee etsimään HEAVY METAL -päähenkilöä.

GLAM METAL
Päähenkilö saapuu, lohikäärme nauraa hänen ulkomuodolleen ja antaa hänen mennä sisään, ja hän varastaa prinsessan meikit ja yrittää vielä maalata linnan kauniin pinkinpunaiseksi.

NU METAL
Päähenkilö saapuu rähjäisellä Honda Civicillä ja yrittää taistella lohikäärmettä vastaan, mutta palaa kuoliaaksi, kun hänen typerät ylisuuret vaatteensa syttyvät lohikäärmeen tuleen.

Lähde https://keskustelu.suomi24.fi/t/3619788/metalligenret

Aulis Saarijärvi

Kiitos! Näin laajaa ja ansiokasta selvitystä olen tarvinnutkin. Pohdin nyt kammiossani tätä kaikkea ja luultavasti lokeroin asiat vanhaan malliin.